werkwijze

begeleiding

Bij het volgen van de therapie wordt onder meer het Enneagram toegepast. Met het volgen van deze Enneagram therapie maken we wat je bezighoudt zichtbaar en voelbaar, zodat je het op een goede manier kunt verwerken. Zij geeft inzichten in wie jij bent en wat jij nodig hebt. Hierdoor hervindt je vertrouwen in jezelf en rust in je leven. Er zijn een aantal redenen waarom het verstandig is om de Enneagram therapie te volgen.

·       Als je bent vastgelopen in je werk of in je leven

·       Indien jij iedere keer weer in dezelfde vervelende situatie belandt

·       Als de dingen jou overkomen

·       Indien jij behoefte hebt aan meer sturing over jouw eigen leven

·       Als jij je fitter wilt voelen, zowel fysiek als emotioneel en qua geest

·       Indien jij er aan toe bent om professioneel en kortdurend begeleid te worden zodat je lekker in je vel komt

Soms heb je een crisis nodig om inzicht te krijgen, in je gedrag dat niet meer werkt. Vertrouwd gedrag kan je dienen maar ook belemmerend werken om je prettig te voelen. Door heftige gebeurtenissen in je leven word je soms letterlijk stilgezet in je leven. Je wordt dan genoodzaakt om er naar te kijken. En door die voorvallen uitgenodigd om er iets mee te doen.  

Als mens heb je altijd een ander mens nodig om te groeien. Daarin kom je liefde en angsten tegen. Vooral de angsten geven weerstand in je lijf. Alle emoties die je in je leven hebt ervaren slaan zich ergens op in je lijf waar ze onverteerd blijven. Onverteerde stukken geven blokkades en kunnen je zelfs ziek maken. Dat kan zich uiten in  burn-out, slapeloosheid, verslavingen of stemmingsproblemen. Die blokkades werken als onbewuste motors of stoorzenders tegen jou… Denk hierbij aan onopgeloste emoties zoals boosheid, bang zijn of verdriet. Zo kun je bijvoorbeeld angstig zijn, omdat je je als klein kind zo afgewezen hebt gevoeld. Hierdoor ben je constant op je hoede voor afwijzing en moet je koste wat kost alles onder controle houden.

Als je doet wat je altijd gedaan hebt, zal je stil blijven staan en in dezelfde valkuil blijven.

hoe werkt mijn begeleiding?

Door samen te kijken naar wat er op energetisch niveau in jouw lijf en in jouw leven gebeurd, krijg je inzicht in jezelf en leer je eigen emoties en ook jezelf in balans te brengen. Hiervoor gebruik ik een energetisch meetinstrument. Ik meet de spanning in je lijf door een spiertest en vraag hierdoor rechtstreeks aan je lijf wat er zich op diepere lagen afspeelt. Door je van deze spanning bewust te worden, kan je lijf passend en gezond gedrag gaan inzetten en oude patronen loslaten.

More

hoe ziet een sessie eruit?

1.      We starten de intake met een stiltemoment om dieper in je lijf te zakken. Door dieper in je lijf te zakken kom je in jezelf stukken tegen die aandacht en verzorging nodig hebben.

2.      Wat op dit moment van stilte boven komt drijven, daar gaan we dieper op in.

Ik stel een aantal vragen, niet zozeer aan je bewuste kant maar aan het onbewuste deel in jezelf. Dit onbewuste deel antwoordt door middel van spierspanning- testen. Hierdoor ga je je lijf anders ervaren. Je lijf geeft namelijk direct signalen af. Het onbewuste stuk komt zo aan het licht.

3.      Dit onbewuste stuk gaan we vervolgens bewust maken door er vragen aan te stellen. Met fysieke handgebaren, EFT = Emotional Freedom Technique oftewel mensen helpen emotioneel vrij te maken en affirmaties (= specifiek positief geformuleerde gedachten die krachtig op het lijf inwerken), geven we het lichaam de ruimte om de blokkade te transformeren. De blokkade lost op, waardoor er blijvend  ruimte komt.

Ik gebruik hiervoor verschillende ingangen. Ik onderzoek je chakra- balans, hoe je meridianen stromen, het innerlijk kind stuk, je overtuigingen en kernverlangens.

Zicht krijgen waar de hapering zit, zodat de energie weer kan stromen.

oplossing

Zicht krijgen waar de hapering zit, zodat de energie weer kan stromen.

  • De meeste mensen zijn zich onbewust van hun emoties maar blijven in hun hoofd, hun gedachten . Dat maakt dat je denken, voelen en willen uit evenwicht raken wat tot lichamelijke en psychische klachten kan leiden.
  • Het lichamelijke en het emotionele en het denkcentrum mag in balans zijn.

Iedereen heeft een eigen weg te gaan in zijn/haar leven, leven is je ontwikkelen en wakker worden.                    

“alles draait om angst en liefde”

Als je doet wat je altijd gedaan hebt, zal je stil blijven staan en in dezelfde valkuil blijven.

 Deze onbewuste lagen zijn een winst maar het kan ook nodig zijn om de ongezonde delen onder ogen te komen.

Ook kan je dit stappen voor zijn en hoef je deze ‘nood’ niet onder ogen te komen. De therapie kan je aangaan als preventie en als behandeling. Preventief therapie starten, zodat  jij je eigen passie eerder kan volgen zonder al die conditioneringen. Dat maakt dat jij in je kracht staat en daardoor ook je omgeving. De wisselwerking die ik  kruisbestuiving noem ofwel een olie vlek met positieve daad kracht. Daardoor krijg je gezonde relaties op welk vlak dan ook met jezelf als drijvende kracht.